home

Home

Bbk thema: Stroomschema

Handige stroomschema’s loodsen u door het woud van regels

U zult schrikken bij het zien van de schema’s. Realiseert u zich daarbij dat er vele uren juridisch puzzelwerk zijn gestoken in het opstellen. Deze zijn slechts een eerste hulpmiddel. Straks willen we het op deze site dusdanig eenvoudig voor u maken dat u alleen nog maar vragen met “ja” of “nee” behoeft te beantwoorden om u door het complexe woud van Haagse regels te leiden. De stroomschema’s die we hebben ontwikkeld kunt u in uw dagelijkse praktijk goed gebruiken. U wilt aan de slag met een weg of rioolreconstructie en u weet dat er nieuwe spelregels van toepassing zijn. Leuk of niet, maar inmiddels weet u ook dat ze naast milieuhygiënische belangen ook dienen voor de beantwoording van moeilijke financiële geschillen die vaak pas na tussenkomst van een rechter worden beantwoord.

Niemand beter dan wij van de LWBG weten ons in uw dagelijkse beslommeringen of positiever gezegd uitdagingen te verplaatsen. Of u nu gebruiker, toetser of handhaver bent, vanuit alle invalshoeken kijken wij naar uw dagelijkse praktijk. We hebben drie stroomschema’s ontwikkeld die u het werk eenvoudiger en juridisch verantwoorder gaan maken.

  1. Tijdelijke opslag van grond
    Met behulp van dit schema wordt u geloodst door vele vragen. U krijgt als dank daarvoor duidelijk antwoorden: zoals of en hoe u het depot moet melden en welk bodemonderzoek u moet verrichten.
  2. Tijdelijke opslag van grond: Wet milieubeheer spoor
    Integraal, integraler, integraalst zijn tegenwoordig de toverwoorden. U zult versteld staan met hoeveel wetten u rekening moet houden in uw dagelijkse werk. Een belangrijke bij de inrichting van een tijdelijke opslagplaats voor grond is de Wet milieubeheer.
  3. Reconstructies
    Ruim vijftig processtappen zijn beschrijven waar u mee in aanraking kunt komen bij een reconstructie van een weg of riool.  U wordt via de Arbo wetgeving geloodst naar de beantwoording van vragen hoe u de producten moet onderzoeken. Zoals al gezegd laat u niet afschrikken door de aanblik van het schema. Om u te laten zien hoe het in de praktijk werkt hebben wij een voorbeeld dat u kunt downloaden voor u klaarstaan.
Laat ons via info@lwbg.nl horen of de schema’s uw werk verlichten. Tips of voorstellen voor verbetering zijn van harte welkom. Wij slaan namelijk straks aan het programmeren om het nog makkelijker voor u te gaan maken.
Dit artikel werd op 18 januari 2009 op onze site geplaatst en op 30 november 2012 geactualiseerd.
Bij het samenstellen van onze website is zorgvuldig gewerkt. Wellicht ten overvloede willen wij echter opmerken dat de inhoud hiervan geen juridische status heeft en hieraan dan ook een rechten kunnen worden ontleend.