home

Home
Bbk thema: Asbest
Met trots presenteren wij het asbest thema op onze site. Rene Otenheim spitte letterlijk elke norm door en discussieerde mee op kantoren waar normaal de deuren gesloten blijven voor buitenstaanders.
Uw LWBG kreeg een eervolle vermelding…

Het resultaat van het spitwerk mag er wezen. De lwbg prijkt prominent op de landelijke bodem website van het agentschap NL. Er is een zogenaamde FAQ over asbest opgesteld. Daarmee is er (eindelijk) duidelijkheid over wanneer wel en wanneer geen onderzoek naar asbest dient plaats te vinden. Ook is er dankzij de LWBG een relatie gelegd met de heren van de Arbeidsinspectie. Het laatste waar u namelijk op zit te wachten is dat er (weer) werken worden stop gelegd omdat niet wordt voldaan aan regels die de mensen moeten beschermen die in de bodem werken. Het resultaat van de nauwe samenwerking mag er wezen: de Arbeidsinspectie heeft aangegeven achter de inhoud van de FAQ te staan. Moraal van het verhaal, u weet nu hoe u goed vooronderzoek kunt doen, waardoor u problemen voor bent!
Ook mocht de NEN instantie zich verheugen op gifgroene post. Rene Ottenheim stuurde een brief met daarin suggesties voor de nieuwe asbestnorm. Het lezen waard!

Dit artikel werd op 29 juli 2011 op onze site geplaatst.
Bij het samenstellen van onze website is zorgvuldig gewerkt. Wellicht ten overvloede willen wij echter opmerken dat de inhoud hiervan geen juridische status heeft en hieraan dan ook een rechten kunnen worden ontleend.