home

Home

Bbk thema: Gebruik van geodata voor bodemonderzoek

Onze Rene Ottenheim is handig met computers en hij vindt dan ook nog wel eens interessante dingen. Zo praat hij u helemaal bij over zijn zoektocht naar prachtige geodata die het leven van een bodemmens nog mooier maakt…..

Wist u al dat de overheid gratis prachtige geodata ter beschikking stelt waarmee u in de praktijk handig kunt werken? Yep, it’s true….

PDOK oftewel “Publieke Dienstverlening Op de Kaart” is een online voorziening voor het ontsluiten van nationale data. De gegevens zijn afkomstig van zowel de overheid als de private sector en zijn vrij beschikbaar. Voorbeelden van beschikbare data zijn hoogtegegevens, kadastrale gegevens maar ook ecologische data, sociale geografische info en grondgebruik. Er zijn complete datasets te downloaden om te gebruiken in een GIS-applicatie, er is een online viewer op de site van PDOK maar er zijn ook gecombineerde kaarten beschikbaar die in een externe online viewer bekeken kunnen worden. Dergelijke gegevens kunnen een aanvulling zijn op traditioneel bodemonderzoek.

In de door uw LWBG opgestelde notitie leest u de details.

Dit artikel werd op 17 januari 2016 op onze site geplaatst.

Bij het samenstellen van onze website is zorgvuldig gewerkt. Wellicht ten overvloede willen wij echter opmerken dat de inhoud hiervan geen juridische status heeft en hieraan dan ook een rechten kunnen worden ontleend.