LWBG Nieuwsflits
Nieuws …  BRO … TGG … SBR Infill … PFAS Capstone product … NT-grond revisited … BKK voor PFAS in Limburg geupdated … Website opgefrist … uw LWBG is rechtstreeks verbonden met het departement … Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief en u mist niets meer ! …
sterrenbeeld Orion en de ster Sirius boven sneeuwformaties genaamd boetesneeuw in de Atacama woestijn Bron: Babak A. Tafreshi/ESO

Medio 2022:

LWBG wijst de weg!

Of het nu gaat om de Basisregsitratie ondergrond, om rubber infill of om Thermisch gereinigde grond, de professionals van de LWBG hebben er mee te maken en dragen oplossingen aan. Bekijk de nieuwe artikels op de site.

 

 

 

 

 

 

home

Home

Door de brede samenstelling is de werkgroep in staat om snel op een praktijkgerichte wijze te kunnen reageren op nieuwe wetgeving en knelpunten. Ons team bestaat uit medewerkers van gemeenten en provincie, Bodemplus, Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg en omvat beleidsmakers, adviseurs, handhavers/toezichthouders en toepassers. Heeft u vragen? Regelmatig vergadert de LWBG. Een mail naar: info@lwbg.nl volstaat om uw vraag te agenderen. Wij zijn u graag van dienst!

Ruim 600 andere gebruikers van grond en bouwstoffen ontvangen al de gratis nieuwsbrief. Maar ook uw collega’s kunnen deze nieuwsbrief ontvangen. Stuur een mail naar info@lwbg.nl en wij zorgen er voor!

medio 2020;

 

Gemeentelijke BKK’s geactualiseerd met PFAS

Onanks deze moeilijke tijd van corona zijn, met dank aan provincie Limburg,de Limburgse gemeenten met een vliegende start kunnen beginnen aan de update van de Bodemkwaliteitskaarten met betrekking tot de ‘nieuwe’ stoffengroep PFAS.

Provincie Limburg heeft onderzoek gedaan naar de concentratie van  deze stoffen in boven- en ondergrond van de beheergebieden in Limburg. De ruwe data zijn beschikbaar gesteld aan de betreffende gemeenten.

Binnenkort kunt u op deze site de links aantreffen naar de BKK’s.

Blijf gezond, en houdt afstand wink

 

 

medio 2021;

 

De gifgroene mondkapjes kunnen in de prullenbak!

We kunnen weer los bij de LWBG.

Het heeft weer veel te lang geduurd door allerlei beperkingen die ons werden opgelegd. Maar we zijn er weer. Fris en monter stappen we weer de zomer in.

We maken u wijzer over de capstone-verbindingen en waar je ze zou kunnen aantreffen, wat je zou kunnen doen als kritische parameters niet zijn opgenomen in de toetswaardenlijst van de regeling en we vragen aandacht voor niet toepasbare (NT)-grond.

Zoals altijd houdt de LWBG u op de hoogte!

 

 

 

voorjaar 2019;

 

Website opgefrist

 De tijd was gekomen voor een grote schoonmaak! Die rijpe appels dat smaakt naar meer! Onze website hebben we dus maar eens flink onderhanden genomen.

 Met behulp van WordPress, DIVI, een flinke dosis creativiteit maar ook heel wat inspanning ziet u het resultaat op deze pagina’s voor u.

 Betekent dit dat de iconische gifgroene kleur wordt verlaten?? Deels…. We gebruiken nu groene accenten. U ziet het blijft toch allemaal heel herkenbaar. 

We wensen u een prettig en informatief gebruik toe.

Internetconsultatie Aanvullingsbesluit bodem!

Net als je geniet van je welverdiende vakantie komen de ontwikkelingen op volle toeren om te komen tot de invoering van de Omgevingswet. Het is de bedoeling dat de Aanvullingswet bodem bij inwerkingtreding onderdeel wordt van de Omgevingswet. De consultatie voor het Aanvullingsbesluit bodem is net achter de rug. LWBG heeft zich niet onbetuigd gelaten en een reactie opgestuurd. We zijn erg benieuwd naar het resultaat van al die moeite. Wanneer wordt dit ei gelegd? Hou de website Omgevingsportaal hiervoor in de gaten.